6403bd82507fea051948cdef3f322edd

Nuijamaalta Viipuriin johtava tie oli lauantaiaamuna ennen onnettomuutta märkä eikä jäinen, kertoo tieurakoitsija. Paikalla vierailevien suomalaisviranomaisten saaman tiedon mukaan urakoitsija olisi käynyt muista syistä tarkastamassa koko tieosuuden ennen aamukuutta.

Kolari tapahtui kahdeksan aikoihin. Venäläismedia on epäillyt, että onnettomuuteen on vaikuttanut jäisen tien liukkaus.

Pikkubussin ja rekan kolarissa Suomen rajan tuntumassa kuoli lauantaiaamuna kymmenen ihmistä.

– Auringon noustessa voi kuuraa paikoin tulla. Tiellä pitäisi olla sadan metrin välein tarkastuspisteitä, jotta valvonta kattaisi kaikki katveet, kertoo onnettomuuspaikalta johtaja Antti Rinta-Porkkunen Kaakkois-Suomen ely-keskuksesta.

Hän kuvaa onnettomuuspaikkaa hankalaksi ja mutkikkaaksi. Autojen nopeus ja kunto ovat saattaneet vaikuttaa onnettomuuteen. Rinta-Porkkusen mukaan virasto haluaa osallistua tietojen keräämiseen ja keskustella asiasta venäläisviranomaisten kanssa.

Urakoitsija NCC Roads antaa ely-keskukselle tarkemman selvityksen viikon kuluessa. Yli 20 kilometrin tieosuuden hoitaminen on sen vastuulla.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.