main_top3

Rikoksen uhrit kaipaavat entistä enemmän henkilökohtaisia tukihenkilöitä selviytymisensä tueksi. Vuonna 2013 Rikosuhripäivystys (RIKU) tarjosi tukihenkilön 2 275 rikoksen uhrille.

Tukisuhteiden määrä kasvoi edellisvuodesta 30 prosenttia. Tavallisimmin tukihenkilöä tarvittiin pari- ja lähisuhdeväkivallasta, seksuaalisesta väkivallasta tai muusta väkivallasta selviytymiseen.

Rikosuhripäivystys on tukenut rikosten uhreja Suomessa jo 20 vuotta. Nykyisellään tukea tarjotaan niin henkilökohtaisesti kuin puhelimen ja verkon kautta.

– Vuonna 2013 Rikosuhripäivystyksellä oli lähes 38 000 asiakaskontaktia. Joka on noin 32 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, kertoo Rikosuhripäivystyksen kehitysjohtaja
Jaana Koivukangas.

Rikosuhripäivystyksessä on tavoitteena, että palvelut olisivat mahdollisimman helposti saatavilla ja ne olisivat lähellä ihmisten arkea.

– Olemme selvästi tavoittaneet uusia ihmisiä viime vuonna avatulla nuorille ja nuoria kohtaaville aikuisille tarkoitetulla chat-palvelulla. Chatissa on käyty jo 200 henkilökohtaista keskustelua nuorten kanssa. Yhteensä olemme tavoittaneet 6 440 ihmistä, kertoo Koivukangas.

– Chatissa järjestämme teemakeskusteluja ja -kyselyjä nuoria kiinnostavista asioista kuten seurusteluväkivallasta, seksuaalisesta häirinnästä ja katuväkivallasta.

Ajankohtaista Rikosuhripäivystyksestä:

  • 2014 Rikosuhripäivystys Suomessa 20 vuotta
  • Vuoden 2014 alusta toiminnan valtakunnallinen koordinointi siirtyi Suomen Mielenterveysseuraan
  • Rikosuhripäivystyksen uusi toiminnanjohtaja, valtiotieteen maisteri
    Leena-Kaisa Åberg aloittaa 10. maaliskuuta 2014 alkaen
  • Viikolla 8, 17.–23.2. vietetään kansainvälistä rikosuhriviikkoa
  • Rikosuhripäivystyksen toiminnasta vastaavat yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liitto, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Setlementtiliitto ja Kirkkohallitus.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.