Vantaan Aerolaan suunnitellaan uusia taloja 1970-luvulla rakennettujen elementtitalojen tilalle. Täydennysrakentaminen huomioi Alvar Aallon suunnitteleman suojellun rakennusympäristön entistä paremmin.

VVO rakentaa Vantaan Veromiehenkylään neljä hissillistä vuokrataloa, joihin tulee noin 130 vuokra-asuntoa. Uusien talojen rakentaminen jatkaa luontevasti alueen täydennysrakentamista muutama vuosi sitten valmistuneiden uusien kerrostalojen jatkumona.

– Vantaan Aerolan alue erittäin keskeisellä paikalla tulevan Kehäradan ja Aviapoliksen aseman lähellä. Haemme sinne kaavamuutosta tehokkaamman rakentamisen mahdollistamiseksi. Aerolan alueen keskiössä olevat suojellut Alvar Aallon suunnittelemat talot tulevat säilymään. Pystymme täydennysrakentamisessa huomioimaan tämän suojelukohteen paremmin kuin aikanaan 1970-luvulla rakennettujen talojen aikaan, yksikönjohtaja Jari Mäkimattila sanoo.

Uudisrakentamisen avulla kiinteistökanta modernisoituu ja tehostuu. VVO pyrkii lisäämään asuntojen tarjoamista keskeisillä paikoilla siten, että tontinkäyttö vastaa nykyajan yhdyskuntarakentamista. Uudet 130 vuokra-asuntoa tulevat korvaamaan 69 purettavaa asuntoa, jotka on rakennettu 1970-luvulla ja vaatisivat raskaita peruskorjaustoimenpiteitä.

Kaavamuutoshankkeella ei tässä vaiheessa ole vaikutuksia asumiseen Pyhtäänkorventie 25:ssä. Kaavoitus- ja suunnitteluvaihe kestää noin vuodesta kahteen. Hanke voidaan käynnistää aikaisintaan parin vuoden kuluttua.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.