KYSin Puijon sairaalan helikopterikentän korotuksesta johtuen päivystysalueella tehdään pilarien vahvistustöitä.

Päivystysalueella vahvistettavia pilareita on yhteensä 12 kappaletta. Lisäksi pilarien vahvistuksia tehdään kellarikerroksessa ja 1. kerroksessa lastentautien poliklinikalla.

Vahvistustyö on alkanut tammikuussa 2014. Yhtä aikaa työn alla on 2–4 pilaria. Yhden pilarin vahvistamiseen menee aikaa 2–3 viikkoa. Kokonaisuudessaan vahvistustyö kestää päivystysalueella huhtikuun loppuun saakka.

Vahvistettavien pilarien ympärille tehdään levyrakenteiset suojaseinät, jotka vaikuttavat päivystysalueen kulkureitteihin sekä aiheuttavat ahtautta.

Työstä aiheutuu melua ja tehostetusta siivouksesta huolimatta myös pölyä lattioille. Joitakin huonetiloja joudutaan myös sulkemaan vahvistustyön ajaksi ja toimintoja siirtämään väliaikaisesti muihin tiloihin. Muutoin päivystyksen toiminta jatkuu normaalisti.

Tietolaatikko

Helikopterikentän korottaminen maksaa 5,9 miljoonaa euroa. Summaan sisältyy kentän korotus, ilmanvaihtokonehuoneen ja sen laitteistojen uusiminen sekä päivystysosasto 1:n tilojen rakentaminen.

Kenttää joudutaan nostamaan lähes 6 metriä uuden sairaalaosan, rakennus 2:n takia. Viisikerroksinen uudisrakennus on niin korkea, ettei helikopteri pääsisi laskeutumaan päivystyksen katolle turvallisesti ilman kentän korotusta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.