Etelä-Suomen sotilasläänin esikunta johtaa Kaartin jääkärirykmentin ja Helsingin ilmatorjuntarykmentin (Panssariprikaati) yhteisen sotilasvala ja -vakuutustilaisuuden Helsingin Senaatintorilla lauantaina 22.2.2014 kello 11. Tilaisuuteen osallistuu noin 1000 sotilasta ja 20 ajoneuvoa. Mukana on myös perinneosasto.

Tilaisuudella kunnioitetaan vuoden 1944 helmikuussa saavutettua ilmatorjunnan torjuntavoittoa Helsingissä. Tuolloin kolmena yönä, 6.- 7., 16.-17. ja 26.-27. helmikuuta estettiin hyökkääjän yritys tuhota pääkaupunkimme. Torjuntavoitosta tulee 2014 kuluneeksi 70 vuotta.

Paraatin vastaanottaa Etelä-Suomen sotilasläänin komentaja, prikaatikenraaliPertti Laatikainen seurassaan Kaartin jääkärirykmentin komentaja everstiPekka Saariaho sekä Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Järvi. Paraatijoukkoja komentaa Kaartin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Jukka Parvinen.

Sotilasvalan esilukijana toimii Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajaAnneli Taina ja sotilasvakuutuksen esilukijana sotaveteraani Sakari Sippola.

Päivän ohjelma:

klo 10.30 Sotilasvakuutus
klo 11.00 Paraatikatselmus, sotilasvala ja ohimarssi
klo 13.00 Taitolentoesitys Kaivopuiston edustalla

Lentosotakoulun Midnight Hawks -lentoryhmä toteuttaa tilaisuuteen liittyvät ylilennot sekä säävarauksella yhden hävittäjän taitolentoesityksen Kaivopuiston edustan merialueen yllä.

Sotilasvala ja -vakuutus

Varusmies voi oman vakaumuksensa mukaan päättää vannooko hän sotilasvalan vai antaako sotilasvakuutuksen.

Kolmen yön ihme

Tilaisuus on osa ”Kolmen yön ihmeen” tapahtumasarjaa. Ilmatorjuntasäätiö on muun muassa koonnut Virka Galleriaan Helsingin suurpommituksista kertovan näyttelyn. Helsingissä järjestetään ilmatorjunnan torjuntavoiton kunniaksi useita tapahtumia kevään 2014 kuluessa. Lisätietoja tapahtumista ja järjestäjän yhteystiedot esitetään sivulla www.3nights1944.fi.

Liikenne Senaatintorilla ja sen lähiympäristössä

Tilaisuudesta aiheutuu katkoksia liikenteeseen Senaatintorilla ja sen lähialueilla. Liikennejärjestelyt on suunniteltu yhdessä Helsingin poliisilaitoksen ja Helsingin kaupungin kanssa. Tilapäisistä julkisen liikenteen järjestelyistä tiedottaa Helsingin kaupungin liikennelaitos ja Helsingin seudun liikenne.

Tilaisuutta seuraamaan saapuvan yleisön toivotaan varaavan siirtymisiin aikaa, ja mikäli mahdollista, jättämään auton kotiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.