eloranta_jarkko_latauskuva

Ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta

Ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kehottaa poliitikkoja pitämään näppinsä irti työmarkkinapöydistä. Tuorein sormeilija on perussuomalaistaustainen ajatuspaja Suomen Perusta, joka on julkistanut Kunnat kuntoon -ohjelmansa tänään keskiviikkona.

Ohjelmassa esitetään, että kuntien ja valtion työntekijöiltä poistetaan lomarahat ja kuntien palkankorotukset jäädytetään useammaksi vuodeksi.

– Se tarkoittaisi kuntien ja valtion työntekijöiden palkkojen suorasukaista leikkaamista. Se tarkoittaisi myös heidän asettamistaan eriarvoiseen asemaan muiden alojen työntekijöiden kanssa.

Nyt olisi kiinnostavaa kuulla, onko itse perussuomalainen puolue samaa mieltä kuin ajatuspajansa, Eloranta sanoo.

– Arvostetaanko puolueessa kuntapalveluja ja niiden tekijöitä? Hoitajia, opettajia, keittäjiä, siivoojia, putkimiehiä ja muita peruspalveluista huolehtivia?

Palkoista ja työehdoista neuvottelevat työmarkkinajärjestöt, Eloranta tähdentää. Ne osaavat kyllä kantaa vastuunsa eri taloustilanteissa, viimeksi sopiessaan viime vuonna erittäin pienistä palkankorotuksista.

Aina riittää niitä, jotka luulevat ratkaisevansa koko talouden ongelmat leikkaamalla kuntien työntekijöiden palkkoja tai työpaikkoja, Eloranta toteaa.

– Talousvaikeuksista syytetään helposti julkista sektoria, sen kokoa, palvelutarjontaa ja rahoitusvajetta.
– Keitä silloin syyllistetään? Yhteisiä palveluja tuottavia julkisen alan työntekijöitä ja näitä palveluja tarvitsevia kansalaisia.

Kuntienkin kannalta parasta talouden hallintaa on huolehtia kasvun aikaansaamisesta ja oikein mitoitetusta verotuksesta. Tulosta tulee myös, kun hyödynnetään henkilöstön osaamista ja kuntalaisten osallistumista palvelujen kehittämisessä.
Ammattiliitto JHL:n 240 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Kunnissa, valtiolla, yrityksissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.