500px-Tuusula.vaakuna.svg

Stockmannin jakelukeskuksen rakentaminen Tuusulaan sinetöitiin tiistaina 18.2., kun Tuusulan kunta ja Ilmarinen allekirjoittivat kauppakirjan Stockmannin logistiikkakeskuksen tontista. Tontti vaihtoi omistajaa 2,34 miljoonan euron kauppahinnalla.

Tuusulan kunnan puolesta kauppakirjan allekirjoittivat kunnanjohtaja Hannu Joensivu ja kunnansihteeri Tuula Hyttinen. Tuusulan kunnalle kauppa on kaikkien aikojen arvokkain yritystonttikauppa. Lisäksi hanke tuo Tuusulaan uusia työpaikkoja.

Stockmannin jakelukeskus valmistuu Tuusulan Jusslan alueelle vuonna 2016. Stockmann allekirjoitti jo aiemmin tässä kuussa sopimuksen SRV:n kanssa jakelukeskuksen rakentamisesta. Ilmarinen toimii hankkeen sijoittajana ja vuokranantajana.

Jakelukeskus rakennetaan Helsinki-Vantaan lentoaseman koillispuolelle. Alue sijaitsee logistisesti keskeisellä paikalla Lahdenväylän ja Tuusulanväylän yhdistävän Kulomäentien varressa. Kulomäentie on osa suunniteltua Kehä IV -tietä, jonka on suunniteltu jatkuvan tulevaisuudessa nelikaistaisena Lahdenväylältä Hämeenlinnanväylälle asti. Uuteen keskitettyyn jakelukeskukseen siirtyvät Stockmannin Suomen tavaratalojen ja verkkokaupan varastojen toiminnot Pitäjänmäeltä, Tammistosta, Vantaanrastista, Pakkalasta ja Viinikkalasta sekä Baltian varaston toiminnot Riiasta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.