tiainen_eila-netti

Kansanedustaja Eila Tiainen (vas.)

Kansanedustaja Eila Tiainen (vas.) on hätkähdyttänyt kuulijoitaan eduskunnan keskustelussa tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tiainen kertoi, miten hänen oma pikkuveljensä ei jaksanut elää ahdistavassa elämäntilanteessaan.

Ennen Tiaista vihreiden Satu Haapanen oli kertonut, miten moni homoseksuaalinen nuori joutuu käymään läpi raskaan prosessin ja hakemaan hyväksyntää muilta. Haapasen mukaan kyseisessä tilanteessa nuorten itsemurhariski on kolmin- tai nelinkertainen.

Liikuttunut Tiainen jatkoi kesksutelua muistelemalla veljeään.

– Itse olen henkilökohtaisesti kokenut lähipiirissä tällaisen ahdistavan tilanteen, kun pikkuveljeni ei jaksanut elää. Olen tästä syystä sitä mieltä, ettei meillä ole oikeutta kieltää tällaisilta ihmisiltä elämää.

Seuraavaksi puheenvuoron saanut Jaana Pelkonen (kok.) oli mennä sanattomaksi. Hän totesi, että hänen juuri kuulemansa jälkeen on vaikea sanoa mitään.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.