220px-Kotka.vaakuna.svg

Kotkan kaupunki ei ole lähdössä mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen.
Kaupunginhallitus päätti torstaina pitämässään ylimääräisessä kokouksessa ilmoittaa Kotkan Energia Oy:lle, että yhtiö puolestaan ilmoittaa sitovasti Fennovoima Oy:lle, että se ei osallistu Pyhäjoelle sijoittuvaan ydinvoimalahankkeeseen.

Päätös syntyi äänin 7-6, kun hankkeeseen mukaan lähtöä vastustivat sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton ja vihreiden edustajat sekä toinen hallituksen perussuomalaisista.

Ydinvoimalahankkeeseen mukaan lähtöä puolsivat Kokoomus/RKP:n ja keskiryhmän edustajat sekä toinen hallituksen perussuomalaisista.

Kaupunginhallitus päätti ensimmäisen kerran jo viime syksynä kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin esityksestä, että Kotka ei osallistu energiayhtiönsä kautta ydinvoimalahankkeeseen.

Kaupunginjohtaja sai myöhemmin lisätietoa hankkeesta, esimerkiksi sen lainatakuista, laiteinvestoinneista ja sähköstä saatavasta hinnasta, minkä jälkeen kaupunginjohtaja päätti ehdottaa, että Kotkan Energialle annettaisiin kuitenkin valtuudet lähteä mukaan hankkeeseen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.