Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt 560 000 euroa rauhantyön edistämiseen valtionavustuksina. Määräraha on samansuuruinen kuin vuonna 2013. Avustusta sai 22 järjestöä.

Tukea myönnettiin joko yleisavustuksina rauhantyöhön tai pienempi osa erityisavustuksina rauhantyön määräaikaisiin hankkeisiin. Suurimmat toiminta-avustukset saivat Suomen Rauhanliitto – YK-Yhdistys (178 000 euroa), Suomen Rauhanpuolustajat (172 000 euroa), Rauhankasvatusinstituutti (66 000 euroa) ja Suomen Sadankomitea (65 000 euroa).

Avustamista ja avustusten suuruutta harkittaessa otetaan huomioon hakemuksen laatu sekä toiminnan tarkoituksenmukaisuus ja vaikuttavuus. Erityisavustusten kohdalla otetaan huomioon myös hankkeen ajankohtaisuus rauhantyön edistämisen kannalta.

Toiminnan laatua tarkastellaan erityisesti väkivallattomuuden sekä aseistariisunnan, kestävän rauhantilan, aseellisten konfliktien ehkäisemisen, militarismin vastustamisen, rauhaa edistävän turvallisuuspolitiikan ja rauhankasvatuksen tavoitteiden edistämisen kannalta.

Lista vuoden 2014 avustuksista (pdf)

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.