rasanen-copyright-valtioneuvoston-kanslia

Sisäministeri Päivi Räsänen

Sisäministeri Päivi Räsänen matkustaa 26.-27.2. Venäjälle Pietariin, jossa hän tapaa muun muassa Viron sisäministerin Ken-Marti Vaherinsekä Venäjän Federaation huumevalvontaviraston johtajan, ministeriViktor Ivanovin. Ministeritapaaminen toteutetaan huumausainerikollisuuden torjuntaa koskevan kolmen maan FER-kokouksen (Finland-Estonia-Russia) yhteydessä. Kokouksen lisäksi Räsänen käy kahdenvälisiä neuvotteluita Ivanovin kanssa.

FER-yhteistyö on Suomen, Venäjän ja Viron välistä rikostorjuntayhteistyötä, jota on toteutettu vuodesta 2003 lähtien. Siinä keskitytään erityisesti huumausainerikollisuuden torjumiseen ja tutkimiseen.

Suomi pitää tärkeänä tiedonvaihtoa ja reaaliaikaista yhteistyötä eri maiden viranomaisten kanssa rajat ylittävän rikollisuuden torjunnassa. FER-yhteistyön puitteissa on toteutettu erinomaisia yhteisiä operaatioita joiden tuloksena on kyetty paljastamaan kansainvälisesti toimivia rikollisjärjestöjä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.