Tiistaina aamuyöllä 18.2.2014. kello 00.30 aikaan Vaasassa, Järvikadun viereisen petanque-kentän kohdalla, joutui nuori nainen kommandopipoisen miehen törkeän seksuaalisen teon kohteeksi.

Nainen oli ollut tulossa jalkaisin Palosaaren suunnasta. Hän oli lähtenyt kulkemaan vähän kello 00.05 jälkeen Ahventieltä yleisradion rakennuksen viereistä kevyenliikenteen väylää Onkilahden rannan kevyenliikenteen väylälle ja oikealle kohti Putusillan väylää. Sitten nainen oli kävellyt Putusillan kevyenliikenteen väylää kohti kaupungin keskustaa. Putusillan väylän vieressä meren rannassa oikealla, sillan kaupungin puoleisella osalla, oli ollut mies. Mies oli lähtenyt seuraamaan naista.  Nainen oli lähtenyt kävelemään Putusillan väylältä oikealle rannan myötäistä puistopolkua, kohti Pitkänkadun päätä, merenrannan ja leikkipuiston välisellä alueella.

_2014-02-21_16-47-35

Piirros: Pohjanmaan poliisilaitos

Petangue-kentän kohdalla oli mies juossut naisen luo ja pysäyttänyt naisen ja uhannut häntä teräaseella. Tilanteessa oli mies ottanut naiselta tämän puhelimen ja heittänyt sen maastoon. Mies oli vaatinut naista harrastamaan seksiä kanssaan. Nainen oli joutunut suostumaan miehen seksuaalisiin vaatimuksiin.

Tilanteen jälkeen oli mies päästänyt naisen lähtemään paikalta. Mies oli lähtenyt kulkemaan kohta Malmöntaloa.

Miehen tuntomerkit ovat: 20 – 40-vuotias, normaalivartaloinen ja 173 -180 cm pitkä. Tapahtuma-aikaan miehellä oli ollut yllään tumma vaatetus. Housut ja takki olivat olleet mahdollisesti tuulipukumalliset ja kuosiltaan löysähköt. Takissa oli ollut sivuilla vinottain vetoketjutaskut. Mies oli lisäksi pukeutunut kommandopipoon. Tilanteessa mies oli puhunut englantia. Naisuhri pitää mahdollisena sitä, että mies ei kuitenkaan olisi ollut ulkomaalainen. Mies oli puhunut tapahtuman kestäessä hyvää englantia.

Poliisi pitää mahdollisena, että mies on kulkenut ennen tapahtumaa kello 00.13 aikaan Pitkälläkadulla kohti Palosaarta, Wärtsilän tehtaan kohdalla.

Poliisi on tehnyt tapahtumaan liittyen teknistä tutkintaa muun muassa tapahtumapaikalla. Ohessa on karttapiirros naisen käyttämästä reitistä, tapahtumapaikasta sekä paikka, jossa on havainto mahdollisesta tekijästä. Poliisi pitää tärkeänä saada vähäisiäkin havaintoja, jotka mahdollisesti voidaan liittää tapahtuneeseen. Tapausta poliisi tutkii törkeänä raiskauksena.

Vihjeitä otetaan vastaan numerossa 0503819810

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.