Helsingin rakennusviraston antama terassiohjeistus on kuohuttanut niin ravintola-alan yrittäjien kuin suuren yleisönkin tunteita. Terassien vuokrahinnat ovat paikoitellen jopa kolminkertaistuneet. Ohjeistus on kauttaaltaan yksityiskohtaista. Miksi ohjeistusta ei ole valmisteltu yhdessä alan yrittäjien kanssa?

Päätös on hyvä esimerkki siitä, että yritysvaikutusten arviointia ei ole tehty päätöksenteon ja sen valmistelun yhteydessä. Kuulemalla alan yrittäjiä päätöstä valmistellessa olisi nopeasti saatu selville, mitä kustannuksia kalustuksen ja päivänvarjojen uusiminen ohjeiden mukaisiksi toimijoille aiheuttaa, etenkin kun jatkossa ei ole mahdollista hyödyntää panimoilta saatavaa mainoskalustusta, jos vain ravintolan omat logot sallitaan päivänvarjoissa ja markiiseissa.

Rakennusviraston mukaan terassiohjeistus on ymmärretty väärin ja yleisten töiden lautakunnan jäsenetkin ovat eri mieltä ohjeistuksen kohdista.  On erittäin hyvä, että asia otetaan uuteen lautakuntakäsittelyyn. Jos ohjeista vallitsee näin paljon väärinkäsityksiä, tiedottaminen ja yhteistyö helsinkiläisten ravintolayrittäjien kanssa on selvästi ollut liian vähäistä.

Helsingin kaupunki asetti viime vuonna strategiaohjelmassaan tavoitteekseen olla Suomen yritysmyönteisin kaupunki vuonna 2016. Yritysmyönteisyys edellyttää ennen kaikkea yhteistyötä yritysten ja yrittäjien kanssa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.