PetteriOrpo_medialle_1

Petteri Orvon mukaan pääministeri Jyrki Kataisen tiistaiksi koolle kutsumassa tapaamisessa haetaan tositarkoituksella laajaa sopua Suomen velkaantumisen pysäyttämiseksi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo vakuutti TV1:n Ykkösaamussa, että hallitus yrittää ensi tiistain talousneuvotteluissa tosissaan saada aikaan yhteisen näkemyksen opposition kanssa.

Pääministeri Jyrki Katainen on kutsunut oppositiopuolueet neuvottelemaan velkaantumisen taittamisesta ja lähivuosien sopetustarpeista. Orpon mukaan tärkeintä olisi yhteinen näkemys talouden tasapainottamisesta, käytännön ratkaisuista kuten kunta- ja soteuudistuksista voidaan olla eri mieltä.

Suomen luottoluokituksen säilyminen kolmessa A:ssa on Orpon mielestä keskeistä, luottoluokituksen laskusta kärsisivät kaikki,  se nostaisi niin valtionvelan kuin asuntolainojenkin korkoja ja myös yritysten lainanotto kallistuisi.

Orpo korostaa, että työllisyys ja yrittäminen pitää olla keskiössä kun sopeutusratkaisuja mietitään.

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtajan mielestä kuntien tehtäviä pitäisi edelleen karsia. Suomessa on totuttu rakentamaan uutta uuden päälle, kunnilla on yli 500 lakisääteistä tehtävää. Orpon mielestä  kuntien päällekäistä byrokratiaa pitäisi purkaa ja siirtää voimavaroja palveluihin:  terveyskeskuksiin, kouluihin ja vanhustenhoitoon.

Orpo luottaa edelleen, että kokoomuslainen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori löytää ratkaisun, jolla Turun vastikään lauttatilauksen menettänyt telakka pelastuu. Orpo mainostaa, että Vapaavuori tekee hartiavoimin töitä, jotta Turun telakan omistus saadaan vakaalle pohjalle.

Orpon mielestä Turun satojen vuosien mittaiset laivanrakennusperinteet on turvattava.

Ministerisalkut Kataisen käsissä

Orpolle on soviteltu jo ministerinsalkkua, kun kokoomuksen kunta- ja eurooppaministerit ovat tyrkyllä europarlamenttiin. Orpo ei sano juuta eikä jaata salkkujakoon, vaan toteaa tehtävien jaon olevan täysin pääministerin ja puolueen puheenjohtajan Jyrki Kataisen käsissä.

Katainen on luvannut huhtikuussa kertoa omista jatkonäkymistään. Orpo toivoo hänen jatkavan puheenjohtajana.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.