helsinki-finnland

Helsinki nousi toiselle sijalle Financial Timesin fDI Intelligence –yksikön parhaiden europpalaisen kaupungin rankinglistalla. Yksikkö julkaisee European Cities and Region of the Future –nimistä raporttia, joka mittaa eri alueiden ja kaupunkien houkuttelevuutta suorille ulkomaisille investoinneille.

Ensimmäiselle sijalle listalla sijoittui Lontoo. Helsinki nousi nyt ensimmäistä kertaa 25 parhaan eurooppalaisen kaupungin listalle.

Raportti totea, että Helsinki on viime aikoina saanut huomiota pyrkimyksistään saada lisää suoria ulkomaisia investointeja. Helsingin invest in -strategia arvioitiin Euroopan kolmanneksi parhaaksi:  Helsingin seudulle haetaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintoja, ulkomaisia kasvupääomasijoituksia seudun kasvuyrityksiin sekä kansainvälisiä liiketoimintoja, jotka hyödyntävät seudun hyviä liikenneyhteyksiä.

”Meillä on kunnianhimoinen tavoite nostaa Helsingin seutu Euroopan viiden suosituimman investointikohteen joukkoon vuoteen 2020 mennessä. Meillä on siihen kaikki edellytykset, mutta jatkuvaa työtä se vaatii”, sanoo Helsingin seudun ulkomaisten investointien hakemiseen erikoistuneen Greater Helsinki Promotion Oy:n toimitusjohtaja Micah Gland.

Raporttia varten fDI keräsi tietoa 468 alueesta ja kaupungista. Luokittelussa käytettiin viittä kategoriaa: taloudellinen potentiaali, inhimillinen pääoma ja elämäntapa, kustannustehokkuus, infrastruktuuri sekä myötämielisyys liiketoiminnalle. Lisäksi fDI pyysi osallistuvilta alueilta tietoa näiden ulkomaisia investointeja edistävistä strategioista.

Helsinki sijoittui toiselle sijalle 25 parhaan eurooppalaisen kaupungin yleislistalla, jonka tuloksessa otettiin huomioon menestyminen kaikissa kategorioissa. Helsinki sijoittui lähes kauttaaltaan kärkisijoille myös listoilla, jotka arvioivat kymmenen parasta eurooppalaista kaupunkia taloudellisen potentiaalin, inhimillisen pääoman ja elämäntavan sekä infrastruktuurin perusteella.

Lisätietoja: http://www.fdiintelligence.com/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.