8635436543756

Kuva: KELA

Uutta äitiyspakkausta aletaan jakaa keväällä, kun edellinen on loppunut. Tällä kertaa uutuutena on muisto äitiyspakkauksen alkutaipaleelta.

Uuden äitiyspakkauksen tuotevalikoima noudattaa samaa linjaa kuin aikaisemminkin, mutta tekstiilien kuosit ovat totuttuun tapaan uusia. Pakkauksessa on yhteensä 49 erilaista tuotetta.

Asiakkaiden toiveiden perusteella pakkauksessa on nyt myös mukana kuolalappu nykyajan versiona sekä toiset sukat ja lapaset. Kuolalappu on ollut äitiyspakkauksessa mukana aiemminkin pitsisomisteisena puuvillakauluksena. Kaulus suojasi lapsen vaatteita, kun automaattipesukoneista ei vielä osattu uneksiakaan.

2014_Vuodelaatikko

Kuva: KELA

Äitiyspakkauksia on jaettu suomalaisperheille yli 75 vuoden ajan. Alkuvuosina pakkauksia saivat vain vähävaraiset, mutta pian siitä tuli valtion lahja kaikille perheille.

Äitiysavustukseksi perheet voivat valita joko 140 euroa verottomana tai äitiyspakkauksen. Ensisynnyttäjistä lähes kaikki valitsevat pakkauksen.

Äitiyspakkaus uusittiin edellisen kerran syksyllä 2012.

Lisätiedot asiakkaille

www.kela.fi/aitiyspakkaus

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.