Valtiovarainministeriö on päättänyt jatkaa elokuussa 2013 alkanutta erityistä kuntajakoselvitystä Hankasalmen, Joutsan, Laukaan, Luhangan, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten kuntien sekä Jyväskylän kaupungin välillä. Selvityksen toimikautta jatketaan 30.9.2014 saakka.

Alun perin selvityksen oli määrä päättyä 31.3.2014 mennessä. Pyyntö selvityksen jatkamisesta tuli valtiovarainministeriön asettamilta kuntajakoselvittäjiltä.

Selvittäjien mukaan osa kunnista on esittänyt, ettei niillä ole valmiutta ottaa kantaa yhdistymisesitykseen ja -sopimukseen ennen kuin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki on hyväksytty eduskunnassa. Jatkamista on perusteltu myös käynnissä olevalla valtionosuusjärjestelmän uudistuksella sekä joihinkin selvityskuntiin vaikuttavalla kuntarakennelain muutoksella, jonka käsittely on vielä kesken. Selvityksen aikana on myös vaadittu yhteistyömahdollisuuden selvittämistä.

Selvitysmääräyksen jatkamisen yhteydessä päätettiin muuttaa kuntajakoselvittäjien toimikautta: hallintotieteiden maisteri Jarmo Asikaisen ja yhteiskuntatieteiden maisteri Paavo Kaitokarin toimikautta jatketaan 30.9.2014 saakka, ja hallintotieteiden maisteri Jouko Jouko Luukkosen 30.4.2014 saakka.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.