Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti 25. helmikuuta 2014 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Hailuodon kunnan, Iin kunnan, Kempeleen kunnan, Limingan kunnan, Lumijoen kunnan, Muhoksen kunnan, Oulun kaupungin ja Tyrnävän kunnan välillä.

Ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjiksi FL Janne Antikaisen, FM Claes Krügerin sekä KTM, FM Markku Möllärin. Selvityksen tulee tuottaa tiedot, joiden perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää edellä mainitut kunnat tai osa kunnista.

Selvityksen toimikausi alkaa 3.3.2014 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31.12.2014 mennessä.

Hailuodon kunta, Iin kunta, Kempeleen kunta, Limingan kunta, Lumijoen kunta, Muhoksen kunta, Oulun kaupunki ja Tyrnävän kunta ovat tehneet lokakuussa 2013 valtiovarainministeriölle esityksen erityisen kuntajakoselvityksen käynnistämisestä. Hallitus on osana kehyskannanottoaan keväällä 2013 todennut, että se varautuu asettamaan suurimmille kaupunkiseuduille erityiset kuntajakoselvittäjät.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.