Amsterdam 329

Kevään pikkuhiljaa lähestyessä polkupyöriä on taas ruvennut lähtemään pitkäkyntisten mukaan Rovaniemen alueella enenevässä määrin.

Mikäli polkupyöräsi anastetaan ja teet asiasta rikosilmoituksen, poliisi toivoo pyörästä mahdollisimman yksilöiviä tietoja. Pelkkä merkki ja väri (esim. sininen Tunturi) ei missään tapauksessa riitä, eikä mahdollista löytynyttä pyörää voi pelkästään näillä tiedoilla palauttaa takaisin omistajalleen.

Useasta pyörästä löytyy turvamerkintä pyörän rungon alaosasta polkimien kohdilta. Pyörän omistajan on hyvä ottaa itselle paperille ylös turvamerkinnät ja kaiverrukset sekä muut erityistuntomerkit, mikäli tulee tilanne että pyörä anastetaan ja siitä pitäisi saada tieto poliisille. Pyörästä otettu kuva olisi myös plussaa.

Jos pyörä katoaa, sitä olisi hyvä käydä kyselemässä välillä myös löytötavaratoimistosta, mikäli yksilöiviä tietoja ei pysty antamaan poliisille ilmoitusta tehdessä. Löytötavaratoimistoon tulee polkupyöriä runsaasti vuoden aikana ja valitettavan usein löydetylle pyörälle ei löydy omistajaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.