havainnekuva_Metroasema - 26.2.2014

Havainnekuva Myllypuron metroasemasta (HMT Arkkitehdit Oy)

Myllypuron metroaseman peruskorjaus alkaa elokuun alussa. Asemasta tulee entistä esteettömämpi, kun laituritasolle vieviä hissiyhteyksiä lisätään ja Myllyaukion lippuhalliin rakennetaan liukuporrasyhteys. Remontti valmistuu kesällä 2016. Asema on käytössä koko peruskorjauksen ajan.

Myllyaukion lippuhalli peruskorjataan ja lippuhalliin rakennetaan kolme liukuporrasta ja hissi. Lisäksi lippuhallin kioskia laajennetaan ja yleisö-wc:t uusitaan.

Jauhokujan sillan puolella aseman pohjoispäässä nykyinen sisäänkäynti puretaan ja korvataan sillan yhteyteen tulevalla uudella sisäänkäynnillä. Sisäänkäynnistä laituritasolle pääsee kahdella uudella hissillä ja kiinteitä portaita pitkin.

Laituritason katos uusitaan ja ulkoreunoille rakennetaan lasiseinät suojaamaan laiturialuetta sateelta ja tuulelta. Lisäksi laiturialueen laatoitus, kalusteet ja valaistus uusitaan. Laiturialue peruskorjataan kolmen vaunuparin mittaisena, jolloin peruskorjattu laituri soveltuu sekä lyhyen että pitkän metrojunan ajoon.

Remontin yhteydessä myös aseman teknisiä tiloja peruskorjataan ja laajennetaan sekä aseman talotekniikka uusitaan.

Metroaseman ympäristöä kohennetaan uusimalla muun muassa aseman pintarakenteita sekä siistimällä viheralueita ja luiskia. Liityntäliikenteen polkupyöräpaikkoja parannetaan ja lisätään.

Asema on auki matkustajille koko peruskorjauksen ajan. Rakennusaikana matkustajien käytössä on vähintään yksi hissiyhteys laituritasolle. Peruskorjauksen ajaksi laiturialueelle rakennetaan väliaikainen porrasyhteys. Peruskorjaus valmistuu kesäkuussa 2016.

Myllypuron metroasema otettiin käyttöön vuonna 1986. Aseman peruskorjaaminen on tarpeen, sillä se on huonokuntoinen ja tekniikaltaan vanhentunut. Aseman peruskorjaus on jatkoa itäisten metroasemien peruskorjaushankkeille. Myllypuron jälkeen vuorossa ovat Herttoniemen ja Itäkeskuksen asemat.

HKL järjestää asukastilaisuuden maanantaina 24.3.2014 klo 18.00–19.30 asukastalo Myllärissä osoitteessa Kiviparintie 2 J, 00920 Helsinki. Tilaisuudessa esitellään aseman peruskorjausprojektia. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä paikalla oleville asiantuntijoille.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.