_2014-02-27_12-33-07

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen matkustaa torstaina 27.2. Berliiniin, jossa hän tapaa Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäublen. Perjantaina ministeri Urpilainen jatkaa Roomaan tapaamaan Italian uutta valtiovarainministeriä.

Berliinin keskustelujen pääaiheena on EU:n pankkiunionia koskevat neuvottelut, joita käydään paraikaa jäsenmaiden ja Euroopan parlamentin kesken. Jäsenmaat neuvottelevat nyt samanaikaisesti myös hallitusten välisessä konferenssissa pankkiunionin yhteisen kriisinratkaisumekanismin osaksi tulevasta yhteisestä kriisinratkaisurahastosta, joka rahoitetaan pankeilta kerättävillä vakausmaksuilla.

Saksan ja Suomen valtiovarainministerit keskustelevat myös Euroopan taloustilanteeseen liittyen siitä, miten lainaohjelmien piirissä olevien maiden irtautuminen ohjelmista voidaan parhaiten varmistaa.

Ministeri Urpilainen jatkaa perjantaina 28.2. matkaansa Berliinistä Roomaan, jossa hän tapaa Italian uuden valtiovarainministerin, OECD:n apulaispääsihteerin virasta tehtävään siirtyneen Pier Carlo Padoanin. Urpilaisen ja Padoanin keskustelujen aiheena ovat Italian talouden näkymät, talouskehitys laajemmin Etelä-Euroopassa sekä EU:n pankkiunioni.

Valtiovarainministeri Urpilainen tapaa Roomassa myös Italian edellisen valtiovarainministerin Fabrizio Saccomanin.

Perjantai-iltana ja lauantaina ministeri Urpilainen osallistuu SDP:n puheenjohtajan ominaisuudessa Euroopan sosialidemokraattien (PES) vaalikongressiin sekä sen yhteydessä järjestettävään puolueiden puheenjohtajien tapaamiseen.

Vaalikongressin on määrä nimetä Martin Schulz Euroopan sosialidemokraattien ehdokkaaksi komission puheenjohtajaksi Euroopan parlamentin vaaleissa. Tällä hetkellä Schulz toimii Euroopan parlamentin puhemiehenä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.