leader1leader2

 

(Kuva: Leader Foods Oy)

Vantaalainen Leader Foods Oy ilmoittaa vetäneensä kaksi erityisesti voimailu-urheilijoille tarkoitettua ravintolisää myynnistä. Molemmissa tuotteissa on ainesosana synteettisesti tuotettua 3,3′-di-indolyylimetaania (DIM), joka katsotaan EU:ssa kielletyksi uuselintarvikkeeksi.

Markkinoilta vedettävät tuotteet ovat nimeltään “Leader Test + Anabolic supplement Evo 4”, jota on myyty 180 tabletin purkissa, sekä “Redram Hard Testo” jonka myyntipakkauksessa on 42 annospussia x 5 tablettia. Takaisinveto koskee tuotteiden kaikkia myynnissä olleita eriä ja parasta ennen -päiväyksiä.

Uuselintarvikkeella tarkoitetaan elintarviketta, jota ei ole merkittävissä määrin käytetty ihmisravintona EU:n alueella ennen vuotta 1997. Uuselintarvikkeiksi katsottavien elintarvikkeiden markkinoille saattaminen on luvanvaraista ja luvan saanti edellyttää turvallisuusarvioinnin läpäisemistä.

Tietoa uuselintarvikkeista

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.