pekka_puhekuva_240px

Kehitys- ja omistajaohjausministeri Pekka Haavisto (Vihr.)

Viimeaikaiset uutiset Krimiltä ovat äärimmäisen huolestuttavia. Kaikkien osapuolten tulisi nyt pidättäytyä voimatoimista ja tukea toukokuuksi valmisteilla olevia Ukrainan vaaleja. Olisi tärkeä, että EU:lla ja Venäjällä säilyisi keskusteluyhteys Ukrainan tulevaisuutta ajatellen, mukaanlukien maan energiaturvallisuus ja valtaviin taloushaasteisiin vastaaminen.

Mikäli Ukrainassa tarvitaan siviiliväestön suojelua, siitä pitäisi päättää kansainvälisten pelisääntöjen mukaisesti YK:n turvaneuvostossa. Tilanne, jossa samalla alueella liikkuu eri toimijoiden määräysvallassa olevia sotilasyksiköitä, on Ukrainan ja alueen turvallisuuden kannalta äärimmäisen vaarallinen.

Haaviston kirjoitus Vihreässä blogissa: http://www.vihreat.fi/blogit/pekka-haavisto/vakivalta-krimilla-huonoin-vaihtoehto

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.