Palola_mediakuva2

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, Valokuvaaja: Liisa Valonen

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola korostaa toimivien liikenneyhteyksien merkitystä maakuntien menestyksen takaajana. – Suomi on suuri maa Euroopan koilliskulmassa. Elinkeinoelämämme menestys pohjautuu toimiviin sisäisiin ja kansainvälisiin yhteyksiin.

Tänään Joensuussa vieraillut Palola totesi hyvien kulkuyhteyksien olevan myös itärajan elinkeinoelämän perusta.
– Työpaikkojen säilyminen riippuu pitkälti toimivista yhteyksistä ja erityisen tärkeää on lentoliikenteen kehittäminen. Itärajan ylitykset Pohjois-Karjalassa lisääntyvät jatkuvasti ja jos viisumivapaus toteutuu, luo se lisää kysyntää myös maan sisäiseen liikenteeseen.

Palola muistutti myös energiatuotannon merkityksestä Pohjois-Karjalan alueen työllisyydelle. Alueen energiatuotannosta yli puolet tulee uusiutuvista luonnonvaroista.
– Uusiutuvat luonnonvarat ovat työllistävä ja myös puhdas energiantuotantotapa ja valtion on tuettava nykyistä voimakkaammin niiden kehittymistä.

Palola on huolissaan maakuntien työllisyydestä edelleen jatkuvan taloustaantuman varjossa.
– Erityisen huolissaan on syytä olla nuorista, jotka ovat vailla työtä tai opiskelupaikkaa. Suomi ei kestä ikääntymisen kustannuksia, ellei kaikkia kynnelle kykeneviä saada töihin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.