Suomessa on tänä vuonna helmikuun loppuun mennessä kuollut tulipaloissa 22 ihmistä. Luku on 10 enemmän kuin viime ja toissa vuonna samaan aikaan. Palokuolleiden lukumäärä on ollut laskussa tämän vuosikymmenen. Alkuvuosi 2014 on kuitenkin ollut synkkä.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurannan mukaan vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana tulipaloissa on kuollut 22 henkilöä. Koko viime vuonna kuoli tulipaloissa 58 ihmistä, joten siihen verrattuna vuoden 2014 kahden ensimmäisen kuukauden luku on todella suuri.

Palokuolemien määrä on ollut vähentymään päin tällä vuosikymmenellä. Lupa myydä vain itsestään sammuvia savukkeita, palovaroittimien määrän lisääntyminen kodeissa ja tehostunut paloturvallisuusviestintä ovat johtaneet tilanteen parantumiseen. Muutosten taustalla voidaan nähdä myös valtioneuvoston Sisäisen turvallisuuden ohjelma, joka on määritellyt erilaisia toimia tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa vuoteen 2015 mennessä.

Alkuvuoden palokuolematilanteen perusteella näyttää siltä, että vastoin muutaman viime vuoden trendiä tänä vuonna ollaan menossa huonompaan suuntaan. Siksi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaakin suomalaisia huolehtimaan paloturvallisuudesta. Niin omassa kodissa kuin vaikkapa lähipiirin ikäihmisten kodeissa käytäessä on syytä yrittää ehkäistä paloriskit, testata palovaroittimet ja huolehtia siitä, että kaikki tuntevat ainakin kaksi tietä turvaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.