Patria_MI-1033

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe ja kihlakunnansyyttäjä Timo Kokkomäki ovat valittaneet Kanta-Hämeen käräjäoikeuden 30.1.2014 antamasta tuomiosta, jolla käräjäoikeus hylkäsi lahjusrikosasian syytteet, jotka liittyivät puolustusvälinekonserni Patrian panssariajoneuvojen myyntiin Slovenian valtiolle. 

Syyttäjien muutoksenhaku koskee neljää käräjäoikeudessa vastaajana ollutta henkilöä. He ovat epäillyn rikoksen tapahtuma-aikana toimineet Patria-konsernin pääjohtajana, Patria Vehicles Oy:n toimitusjohtajana, Patria Vehicles Oy:n myynti- ja markkinointijohtajana sekä Patrian Slovenian hankkeen projektipäällikkönä. Syyttäjät hakevat muutosta myös asiassa esitetyn yhteisösakkovaatimuksen hylkäämiseen.

Syyttäjät eivät hae muutosta Patria-konsernin talous- ja rahoitusjohtajaan kohdistetun syytteen hylkäämiseen. Hänen osaltaan käräjäoikeuden vapauttava tuomio jää pysyväksi.

Syyttäjien Turun hovioikeudelle osoittamassa valituskirjelmässä arvostellaan käräjäoikeuden aikaisemmin samaan oikeudenkäyntiin yhdistämien Patrian Slovenian ja Kroatian hankkeita koskevien lahjusrikosasioiden yllättävää erottamista erillisiksi oikeudenkäynneiksi sekä käräjäoikeuden suorittamaa näytön arviointia, jossa syyttäjät katsovat käräjäoikeuden päätyneen väärään lopputulokseen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.