talz4rb0jinjyiwhi58r

Haminan keskustaan valmistunut Linnoituksen uimahalli vihitään käyttöön tänään. YIT:n rakentama uimahalli yhdistää vanhaa ja uutta Haminaa, sillä funkkistyylinen säilytetty lyseorakennus integroitiin osaksi uutta uimahallirakennusta. Uimahallin vihkii käyttöön kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Uimahalli on merkittävä ja näkyvä hanke Haminassa ja koko Etelä-Kymenlaaksossa ja sen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Haminan kaupunki järjesti uimahallin rakentamiseksi kokonaisvastuu- eli kvr-urakkakilpailun, jonka YIT voitti. Osa uimahallista, esimerkiksi pukuhuoneet, saunat ja kuntosali on rakennettu entisen funkkistyylisen lyseon tiloihin.

”Rakentamisen erityispiirteenä oli vanhan ja uuden yhdistäminen. YIT:n ideana oli integroida mahdollisimman paljon uimahallin tiloja vanhaan lyseorakennukseen, jolloin tilankäyttöä saatiin tehostettua ja kustannuksia minimoitua”, kertoo YIT:n varatoimitusjohtaja Tero Kiviniemi.

Uusi uimahalli valmistui aikataulussa ja se avautui uimareille 19.2. Aikuisten ja lasten uima-altaiden lisäksi hallissa on kylmäallas ja monitoimiallas sekä kaksi saunaa niin miesten kuin naisten puolella. Kuntosalille on tilaa noin 200 neliötä.

Linnoituksen uimahallin sisääntuloaulan yhteydessä on lipunmyynti ja kahvilanurkkaus, missä on ovi rakenteilla olevan asuintalon tiloihin. Elokuussa 2013 alkaneen Asunto-osakeyhtiö Haminan Kaivopuiston rakennustyöt ovat meneillään ja 45 asuntoa valmistuu syyskuussa 2014.

”Asunnoilla on keskeinen sijainti, mutta ainutlaatuisiksi ne tekee se, että tulevat asukkaat pääsevät sisäkautta suoraan uimahalliin. Omasta asunnostaan voi piipahtaa uimahalliin vaikka kylpytakki päällä”, visioi YIT:n aluejohtaja Jukka Pohjola.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.