PoriLNG1

Havainnekuva Porin LNG terminaalista

Kaasutuotantoyhtiö Gasumin päätös sijoittaa ensimmäisen nesteytetyn maakaasun (LNG) tuontiterminaalinsa Porin Tahkoluotoon otettiin ilolla vastaan Porissa.

– Uutisella on erittäin suuri Porin ja koko Satakunnan kilpailukykyä vahvistava merkitys. Nesteytetyllä maakaasulla pystytään korvaamaan merkittävästi kalliimpia kaasuja, kuten butaania ja propaania, Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus iloitsee.

Tuleva terminaali, joka on 30 000 kuutiometrin kokoinen, parantaa nesteytetyn maakaasun saatavuutta Suomessa sekä vähentää päästöjä.

– Saatavuuden lisäksi tämä on Porin Sataman kehittämisen kannalta erittäin tärkeä uusi liikennevirta. Valmistuttuaanhan terminaali myös mahdollistaa LNG:n tankkauksen aluksiin, jotka käyttävät nesteytettyä maakaasua polttoaineena, Hannus sanoo.

Työllistävä vaikutus näkyy

Gasumin tavoitteena on käynnistää rakennustyöt jo kuluvan vuoden aikana. Terminaalin valmistumisajankohdaksi tavoitellaan syksyä 2016. Rakennushankkeen arvioitu työllistämisvaikutus on 250 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan terminaali työllistää suoraan noin 10 henkeä ja välillisesti noin 50 henkeä lisää.

– Nämä työpaikat ovat nyt äärimmäisen tervetulleita, Porin elinkeinojohtajaKristian Vainio sanoo.

Palvelee koko länsirannikkoa

Tarkoituksena on rakentaa Porin terminaalin ympärille tehokas autolastauksiin pohjautuva nesteytetyn maakaasunjakelun logistiikkaketju. Kaasunjakelu on tarkoitettu teollisuuden sekä meri- ja maantieliikenteen tarpeisiin. Valmistuessaan LNG-tuontiterminaali palvelee koko länsirannikkoa Hangosta Kokkolaan asti. Ympäri vuoden saavutettavissa olevassa Tahkoluodon satamassa on valmis infrastruktuuri, aktiivinen laivaliikenne ja keskeiset asiakkaat toimivat lähialueilla.

Suomen ensimmäinen nesteytetyn maakaasun tuontiterminaali monipuolistaa kaasu- ja polttoainemarkkinoita. LNG:n käyttö parantaa yritysten kilpailukykyä, sillä nesteytetyn maakaasun hinta on viime vuosina ollut korvattavia polttoaineita vakaampi ja hintakehitys maltillisempaa. LNG on myös ympäristöystävällisempää kuin teollisuuden, meriliikenteen ja energiatuotannon nykyiset fossiiliset polttoaineet.

Yrittäminen & Raha: Gasum valitsi ensimmäisen LNG-terminaalin sijoituspaikaksi Porin

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.