Rovaniemen Tekninen lautakunta on yksimielisesti päättänyt jatkaa Rovaniemen kauppatorin markkinoita koskevaa palvelusopimusta Rovaniemen Kehitys Oy:n kanssa. Uusitun palvelusopimuksen mukaan Rovaniemen Kehitys Oy sitoutuu järjestämään markkinat kolme kertaa vuodessa sopimuskautena 2014-2018. Rovaniemellä nähdään siis jatkossakin kevät-, kesä- ja syysmarkkinat.
Aiemmin joulukuussa hyväksytyssä sopimuksessa perinteeksi muodostuneet kevätmarkkinat olisi lopetettu. Päätöstä perusteltiin muun muassa tapahtuman kalleudella, sekä päällekkäisyyksillä Sodankylässä ja Kemijärvellä järjestettävien markkinoiden kanssa. Uutisointi lopettamisesta herätti kaupunkilaisissa voimakasta vastustamista. Aiemmin tehty päätös katsottiin kuitenkin perustuvan osin erheelliseen ja vanhentuneeseen tietoon ja markkinat ovat tämän hetkisen tiedon mukaisesti turvattu vuoteen 2018 saakka.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.