55e06b9d8202c8202328346c2e261a3c3c64dacc

Kevään autokuume lienee yltynyt hallitsemattomiin mittoihin henkilöllä, joka helmi-maaliskuun vaihteessa tunkeutui Jyväskylässä Viitaniemen lasten liikennepuiston varastorakennukseen ja vei sieltä punaisen polkuauton. Näitkö tapauksen tai tiedätkö missä polkuauto on? Ilmoita tietosi Jyväskylän poliisille.

Voron mukaan lähti yksi Jyväskylä-tarroin merkitty, Berg Binky -merkkinen polkuauto. 3–8-vuotiaille lapsille tarkoitettu auto on punainen. Sen muita tuntomerkkejä ovat korkeaselkänojainen istuin, metalliputkirunko sekä leveät, ilmatäytteiset renkaat. Polkuauto on pituudeltaan noin metrin ja painaa 24 kiloa.

Jyväskylän kaupunki on tehnyt varkaudesta rikosilmoituksen, mutta toivoo myös asukkaiden apua polkuauton jäljittämisessä. Etenkin liikennepuiston käyttäjät eli lapset voisivat kulkiessaan olla tarkkoina ja kertoa aikuisille, jos puistosta tuttu ajopeli näkyy väärässä ympäristössä.

Liikennepuiston polkuautot ovat normipolkuautoja hinnakkaampia. Ne on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä, eivätkä ole kotikäytössä kovin yleisiä. Kaikki havainnot polkuautosta voi ilmoittaa Jyväskylän poliisille, p. 071 874 8644. On mahdollista, että auto päätyy esimerkiksi netin myyntipalstoille, joten sellaisistakin havainnoista kannattaa vinkata.

Viitaniemen liikennepuisto on yksi Jyväskylän suosituimmista puistoista, jossa kesäisin on yli 16 000 kävijää. Polkuautot ovat puiston aukioloaikoina kovassa käytössä ja ajohaluisia on yleensä jonoksi asti. Siksi yhtäkään puiston polkuautoista ei olisi varaa hukata.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.