1 Dontek Oyn majoitustilat Vuode

Vantaan Energia poistaa työmiehiä epäinhimillisiin oloihin majoittaneen aliurakoitsijan jätteenpolttolaitoksen työmaalta.

Sähköliitto kertoi aiemmin keskiviikkona, että virolaisia työmiehiä on majoitettu asuinkevottomiin liiketiloihin, joissa on muun muassa luteita.

2 Dontek Oyn majoitustilat WC.3 Dontek Oyn majoitustilat Lavuaari

Työntekijät ovat maksaneet asumisesta 300 euroa kuukaudessa.

Vantaan Energia selvitti liiton väitteet vauhdilla ja purkaa sopimuksen aliurakoitsijan kanssa.

Projektijohtaja Kalle Patomeri toivoo, että Sähköliitto olisi ollut suoraan yhteydessä energiayhtiöön, jolloin tilaaja olisi voinut puuttua asiaan jo aiemmin. Työt loppuvat tilanteen selvittyä nopeasti.

– Tämä yhtiö ei tule enää meille töitä tekemään ja yritys poistetaan meidän työmaalta todennäköisesti jo torstaina. Emme voi sallia tällaista, Patomeri kertoo.

4 Dontek Oyn majoitustilat

Työmiesten asuminen ei varsinaisesti kuulu työmaahan, mutta Patomeren mukaan on pohdittu pitäisikö sitä tarkastella joka tapauksessa.

– Haluamme olla esimerkillinen tilaaja ja käymme vastuita enemmän kuin laki vaatii läpi. Meillä on vähintään moraalinen vastuu asiassa.

Kuvat: Sähköliitto

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.