Filosofi, professori Esa Saarisen puukotusta tutkitaan murhan yrityksenä. Rikosnimike oli aiemmin tapon yritys. Poliisi epäilee, että puukotus on tehty vakaasti harkiten ja tarkoituksena on ollut surmata Saarinen.

– Epäilty on odottanut Saarista Dipolin edustalla, kertoo tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio STT:lle.

Kallion mukaan Saarisen tultua paikalle on vaihdettu muutamia sanoja ennen puukotusta. Poliisin tietojen mukaan Saarisen assistentti on mennyt ensimmäisenä väliin ja sitten myös muut silminnäkijät ovat puuttuneet tilanteeseen ja taltuttaneet epäillyn.

Saarista puukotettiin eilen Espoossa Aalto-yliopiston kongressirakennus Dipolin edustalla, kun hän oli menossa pitämään luentoa.

Epäilty 21-vuotias mies on pidätetty, ja poliisi aikoo esittää häntä vangittavaksi. Teon motiivista ei ole vielä selvyyttä.

Poliisin tietojen mukaan epäilty oli aiemmin ollut Saarisen luennoilla ja myös tammikuussa protestoinut kovaäänisesti luennon sisältöä sekä poistunut sitten salista. Hän ei kuitenkaan ole Aalto-yliopiston opiskelija.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.