Espoon Lippajärven Kolkerannantien runkoviemärin HSY:n saneeraustyömaalla tapahtuneen ylivuodon syy on selvinnyt. Runkoviemärin pumppu tukkeutui isosta kankaasta.

– Valitettavan usein viemäreihin ajautuu sellaista tavaraa, joka ei sinne kuulu. Vessanpytystä ei saisi huuhdella kuin sitä itseään ja wc-paperia, yksikön päällikkö Irma Hyry HSY:stä toteaa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY muistuttaa hyvästä pyttyetiketistä. WC-pyttyä saa käyttää vain siihen, mihin se on tarkoitettu, ei roskiksena.

Roskien heittäminen vessanpyttyyn aiheuttaa ongelmia sekä kiinteistöille että viemäriverkostolle. Hygieniatuotteiden ja biojätteiden, kuten ruuantähteiden ja paistorasvan laittaminen pyttyyn voi aiheuttaa kalliin tukoksen kodin putkistossa.

Teknisen vian vuoksi jätevettä valui ylivuotona pumppaamon ympäristöön 5.3.2014 kello 14.40-15.40. Arvioitu jätevesimäärä oli 100 kuutiometriä. Jätevesipäästön mahdollisia vaikutuksia läheisen Lippajärveen tutkitaan näytteenotoin Espoon kaupungin ympäristöviranomaisen ohjeistuksen mukaisesti.

Lisätietoa pyttyetiketistä: http://www.hsy.fi/vesi/kodinvesiasiat/pyttyetiketti

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.