Lindberg

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on 7.3.2014 nimittänyt kenraaliluutnantti Jarmo Lindbergin puolustusvoimain komentajan virkaan 1.8.2014 lukien viiden vuoden määräajaksi.

Kenraaliluutnantti Jarmo Ilmari Lindberg (s.1959) on palvellut puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä vuodesta 2012. Aikaisemmin hän on toiminut Ilmavoimien komentajana, pääesikunnassa valmiuspäällikkönä ja operaatio-osaston apulaisosastopäällikkönä, Lapin Lennoston komentajana, Ilmavoimien Esikunnassa operaatiopäällikkönä, valmiuspäällikkönä ja lentokoulutuspäällikkönä sekä Satakunnan Lennostossa hävittäjälaivueen komentajana. Varhemmin urallaan hän toimi lentäjänä ja lentueen päällikkönä Karjalan Lennostossa. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Lindberg suoritti vuonna 1993. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2011.

Edellä olevan lisäksi Lindbergin palvelushistoriasta on mainittava, että hän oli aikanaan mukana   F-18 Hornet -hankinnassa eräänä ensimmäisinä koulutetuista lentäjistä sekä merkittävässä roolissa kaluston käyttöönoton ja ylläpidon osalta. Upseerina hänellä on monipuolinen kokemus operatiivisissa tehtävissä valmiuspäällikkönä, logistiikan ja materiaalialan tuntemus sotatalouspäällikkönä sekä puolustushaarakomentajan kokemus Ilmavoimien komentajana. Lindberg on toiminut myös läheisessä yhteistyössä puolustusministeriön kanssa useiden erilaisten selvitysten valmistelussa. Edelleen hän on vastannut puolustusvoimauudistuksen suurimman muutoksen toimeenpanosta eli Logistiikkalaitoksen perustamisesta ja sen toiminnan käynnistämisestä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.