dewgun

 

American bully/pitbull -rotuinen koira. Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän mennä Laakson sairaalan viereiselle puistoalueelle, jossa olisi naispuolinen koiranulkoiluttaja joutunut koirien hyökkäyksen kohteeksi. Tehtävälle lähetettiin myös pelastuslaitoksen ensihoitoyksikkö.

Poliisipartio tapasi Lääkärinkatu 10 kohdalla asianomistajan, sivullisen todistajan sekä rikoksesta epäillyn. Todistajalla oli hallussaan yksi American bully/pitbull -rotuisista koirista ja rikoksesta epäillyllä itsellään oli hihnassa kaksi muuta samanrotuista koiraa.

Asianomistaja siirrettiin ambulanssiin saamaan hoitoa vammoihinsa. Hänellä oli puremajälkiä ympäri kehoa mm. vasemmassa olkapäässä ja vasemmassa hauiksessa, vasemmassa käsivarressa, yläselässä, oikeassa kyljessä ja kainalossa, ylähuulessa, oikeassa sääressä, vasemmassa ja oikeassa reidessä. Hänen kaikki päällysvaatteensa olivat repeytyneet käyttökelvottomaan kuntoon. Ambulanssi kuljetti asianomistajan sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Asianomistaja kertoi poliisille olleensa kallioilla kytketyn koiransa kanssa, kun hän oli havainnut naisen, jonka koirat olivat olleet vapaina. Yksi naisen vapaana olleista koirista oli lähestynyt häntä ja tuli lähelle nuuskimaan hänen koiraansa. Tämän jälkeen toinenkin vapaana ollut koira tuli asianomistajan luokse. Tässä vaiheessa asianomistaja kertoi säikähtäneensä ja ottaneensa oman koiransa syliin, jolloin koira alkoi ulvomaan. Tähän vapaana olleet koirat olivat reagoineet siten, että ne yrittivät hyppimällä tavoitella asianomistajan sylissä ollutta koiraa. Tämän jälkeen vapaana olleet koirat alkoivat purra asianomistajaa eri puolille vartaloa ja kasvoja.

Todistaja oli kuullut tappelun ääniä Laakson sairaalan viereisellä kalliolla. Mentyään lähemmäs hän näki, että asianomistajan kimpussa oli kaksi koiraa. Koirat olivat olleet todistajan mukaan kytkemättä. Todistaja sai otettua toisen koirista kiinni. Tämän jälkeen rikoksesta epäilty naispuolinen koirien omistaja otti toisen vapaana olleen koiran hallintaan.

Rikoksesta epäillyn mukaan kyse oli ollut vain “näykkimisestä”, ei vakavasta hyökkäyksestä ja hänen mukaansa mukaan tilanne olisi ollut asianomistajan syytä, koska hän nosti koiransa ilmaan, ja tästä syystä hänen koiransa olivat kiihtyneet.

Em. kolme koiraa määrättiin poliisin yleisjohtajan määräyksellä takavarikoitaviksi. Poliisipartio kuljetti koirat Viikin löytöeläintaloon säilytettäviksi.

Asiaa tutkitaan törkeänä vammantuottamuksena sekä eläimen vartioimatta jättämisenä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.