Liivit

Poliisi on saanut päätökseen moottoripyöräkerho Cannonball mc Heinolaan liittyvät esitutkinnat huumausainerikosten osalta.

Ensimmäisessä juttusarjassa käsitellään kannabiksen ammattimaista ja laajamittaista kasvatusta myyntitarkoitukseen vuoden 2013 aikana. Kannabista kasvatettiin kesäkuusta joulukuuhun Heinolassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa, jota käytettiin esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella ainoastaan kasvatukseen. Asikkalassa sijaitsevalle maatilalle oli rakenteilla toinen kasvatustila. Tutkinnan yhteydessä paljastui vielä Lahdessa kerrostaloasunnossa tapahtunut, jo päättynyt kasvatus.

Tästä ensimmäisestä kokonaisuudesta lähtee seitsemän henkilön osalta jutut rikosnimikkeillä törkeä huumausainerikos, huumausainerikos ja/tai huumausaineen käyttörikos syyteharkintaan. Näistä henkilöistä kaksi on naisia ja viisi miehiä. Henkilöt ovat 22–31-vuotiaita. Yksi henkilö asuu pääkaupunkiseudulla ja muut Lahdessa. Yksi lahtelaisista, 25-vuotias mies, on esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella CMC Heinolan jäsen, ja esitutkinnan yhteydessä poliisilla oli häneltä takavarikossa kerhon liivit. Häntä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta Heinolassa ja Asikkalassa.

Toisen juttusarjan tutkinta käynnistyi Lahdessa Renkomäen ABC:llä, kun poliisin havaintojen perusteella oli syytä epäillä kahden miehen käyneen kauppaa 8.1.2014 dopingaineista. Näistä miehistä otettiin toinen kiinni epäiltynä törkeään dopingrikokseen ja toinen kiinni epäiltynä dopingrikokseen.  

andropen_275_pääepäilyn+autosta+kiinnioton+yhteydessä.decabol_pääepäilyn+pihapiiristä+kotietsinnällä 

Kiinniottojen ja muiden etsintöjen yhteydessä 8.–9.1.2014 takavarikoitiin 443,3 grammaa amfetamiinia, 89,3 grammaa metamfetamiinia, 868 kpl huumausaineeksi luokiteltavia metadonitabletteja sekä eri dopingainevalmisteita 53 856 tablettia ja 4 384 millilitraa nestemäisessä muodossa sekä kasvuhormonia 500 IU:ta (International Unit, kansainvälinen yksikkö). Lisäksi takavarikoitiin 193 kpl Viagratabletteja.

Takavarikoidut aineet on eritelty esitutkinnassa vaikuttavan aineen ja sen pitoisuuden, sekä väärinkäyttöjaksojen määrän osalta.Väärinkäyttöjaksojen määrää laskettaessa on käytetty väärinkäyttöannoksia, jotka soveltuvat pitkäaikaiselle kovan luokan 100–150 kg painavalle, miespuoliselle käyttäjälle. Laskennassa käytetyt arvot ovat peräisin KTL:n tutkimusprofessorin Tapani Hovin ja dosentti Timo Seppälän lausunnoista. Ottaen huomioon tuotteiden erilaiset pitoisuudet ja väärinkäyttömäärät voidaan laskea, että nyt takavarikoiduista dopingaineista olisi saatavissa yhteensä 311,84 väärinkäyttöjaksoa eli aineet riittäisivät yhdelle henkilölle väärinkäytettynä 103,95 vuodeksi.

Metamfetamiinia+(ilman+pakkausta+89,3+g)

Tästä toisesta kokonaisuudesta lähtee neljän henkilön osalta jutut rikosnimikkeillä törkeä huumausainerikos, törkeä dopingrikos, dopingrikos ja/tai lääkerikos syyteharkintaan. Näistä henkilöistä yksi on nainen ja kolme miehiä. Henkilöt ovat 22–50-vuotiaita. Yksi henkilö asuu pääkaupunkiseudulla, yksi Pirkanmaalla ja kaksi Heinolassa. Jutun 35-vuotias pääepäilty on esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella CMC Heinolan jäsen, ja esitutkinnan yhteydessä poliisilla oli häneltä takavarikossa kerhon liivit. Häntä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä dopingrikoksesta ja lääkerikoksesta.

Cannonball mc:n kerhotiloihin tehtiin näiden törkeiden huumausainerikoksesta perusteella paikanetsintä 14.1.2014. Paikanetsinnässä paljastui uusia rikoksia, joita on tutkittu nimikkeillä törkeä alkoholirikos, törkeä veropetos ja ampuma-aserikos. Näiden juttujen esitutkinta on valmistumassa alustavan arvion mukaan maaliskuun aikana.

Kuvat: POLIISI

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.