799px-Bullmastiff_Junghund_1_Jahr

Kuvituskuvaa: Kuvassa oleva koira ei liity ongelmatapauksiin.

Helsingissä tapahtui viime perjantaina erittäin valitettava tapaus, jonka yhteydessä kaksi kytkemättömänä ollutta koiraa hyökkäsi koiraansa ulkoiluttaneen henkilön kimppuun. Henkilö sai hyökkäyksessä useita puremavammoja eri puolelle kehoa. Lisäksi hänen vaatteensa repaloituivat käyttökelvottomiksi. Poliisi tutkii tapausta vammantuottamuksena ja eläimen vartioimatta jättämisenä.

Kuluvan vuoden aikana poliisin tietoon on tullut kymmenkunta tapausta, jossa kytketyt tai kytkemättömät koirat ovat aiheuttaneet puremavammoja ulkopuolisille henkilöille tai koirille. Viime vuonna vastaavanlaisia tapauksia tuli poliisin tietoon noin neljäkymmentä. Rikokset tai rikkomukset tapahtuivat ympäri Helsinkiä. Poliisin suorittamien esitutkintojen perusteella koirien hyökkäykset aiheuttavat uhrille fyysisten vammojen lisäksi myös henkisiä vammoja, joiden korjaamiseen saattaa mennä useita vuosia.

Poliisi muistuttaa, että järjestyslain mukaan koira on pidettävä taajamassa kytkettynä. Lisäksi on pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua.

Poliisi valvoo koirakuria partioinnin yhteydessä ja puuttuu havaitsemiinsa laiminlyönteihin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.