Kotkan perussuomalaiset on erottanut varavaltuutettu Arto Hirvosen valtuustoryhmästään. Syynä on se, että puolueen pitkäaikainen jäsen Hirvonen on toistuvasti toiminut paikallisyhdistyksen päätöksien vastaisesti.

Kotkan perussuomalaisten puheenjohtaja Olli Kekkonen kertoo, että tarkemmin Hirvosen ja paikallisyhdistyksen välirikko johtuu vuosia jatkuneesta Asko Kervisen irtisanomiskiistasta. Kaupungin museomestari Asko Kervinen irtisanottiin vuonna 2005.

Hirvonen on vaatinut puoluetta ajamaan Kervisen asiaa valtuustossa, vaikka valtuustoryhmä on päättänyt toisin.

– Me emme asiaa enää aja. Siinä ei ole mitään järkeä, kertoo Kotkan perussuomalaisten puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston jäsen Olli Kekkonen.

Kekkosen mukaan Kervinen on viimeksi ottanut asian esille kaupungin tarkastuslautakunnassa.

Päätös tehtiin sunnuntaina paikallisyhdistyksen hallituksen kokouksessa. Erottamispäätös tapahtui yksimielisesti. Hirvosen erottamista ehdotti valtuutettu Vesa Levonen.

Hirvonen jatkaa toistaiseksi perussuomalaisten jäsenenä. Kekkosen mukaan puoluehallitus ottaa myöhemmin kantaa siihen, saako Kervinen jatkaa puolueessa.

Samassa yhteydessä paikallisyhdistyksen sihteeri Markku Stenholm ilmoitti eroavansa Kotkan perussuomalaisista.

Asiasta kertoi Yle Kymenlaakso

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.