kuva_1.3de3738f-ffbf-471c-9c39-58988121ab5d-main_image

Kirjolohi on merkittävin Suomessa kasvatettu laji joka ui vihreään luokitteluun. WWF suosittelee uusitussa kuluttajan kalaoppaassa ostamaan kotimaista kirjolohta.

Kirjolohi on Suomen suosituin kotimainen kala. Lähikalana se on terveellistä, turvallista, ympäristöystävällistä ja ekotehokasta ravintoa. Kalaa suositellaankin syömään entistä enemmän.

Suomen Kalankasvattajaliitto on sitoutunut toimimaan kestävästi tuotetun kalan puolesta. Meille terveellisen ja turvallisen kotimaisen kalan saannin turvaaminen on jo kauan ollut perusasia. Kalankasvattajat ovat tehneet töitä vähentääkseen toiminnan vaikutuksia ympäristöön. Kymmenessä vuodessa kuormitus on leikattu puoleen. Tänään WWF on listannut kirjolohen vihreiden lajien listalle.

kuva_2.d577a1c7-f9ba-41ab-902d-1cbb966858e7

Kotimaiset tuottajat huolehtivat kalojen hyvinvoinnista, niiden riittävästä ja korkealaatuisesta ravinnonsaannista sekä seuraavat toiminnan vaikutuksia ympäristöön. Kalaa syödään yhä enemmän, tosin vain pieni osa siitä on kotimaista. Suomessa ympäristöpoliittiset asenteet ovat rajoittaneet ja jopa estäneet kalanviljelyn kehittymistä.

Nyt on perusteita muuttaa nykyistä ympäristöpolitiikkaa. Kotimainen toimiala on tehnyt, ja tekee tulevaisuudessakin töitä kalanviljelyn kehittämiseksi. Kotimainen lähituotanto tarjoaa tuontikalaa vihreämmän vaihtoehdon.

Linkit

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.