click

Yksityiselämää koskevan loukkaavan tiedon välittäminen liittyy tapaukseen, missä on julkaistu keskustelupalstoilla lasku, jonka on väitetty liittyvän maahanmuuttajien saamiin etuuksiin. Kyseisessä laskussa ei kuitenkaan ole yksilöitäviä tietoja vaan ainoastaan laskuttajan nimi ja maksajan nimi.

Tutkinnanjohtajan esityksestä, syyttäjä on määrännyt esitutkinnan lopetettavaksi, koska asiassa ei ole tapahtunut rikosta.

Kunnianloukkausrikos koskee tutkintaa, joka liittyy Halla-ahon Lieksassa vierailuun 8.2.2014 sekä blogikirjoitteluun ja Lieksan kaupungin tilintarkastukseen. Kyseisessä tapauksessa Halla-aho oli blogissaan suositellut tutustumista Lieksan kaupungin 2011 tilintarkastuskertomukseen, jossa oli esitetty vastuuvapauden epäämistä kahden virkamiehen kohdalla. Kyseinen tilintarkastuskertomus oli ollut luonnos ja varsinaisessa tilintarkastuskertomuksessa molemmille tilivelvollisille oli myönnetty vastuuvapaus. Halla-aho oli oikaissut 12.2 kirjoitustaan ja pahoitellut sitä.

Syyttäjä on tutustuttuaan kertyneeseen aineistoon, tutkinnanjohtajan esityksestä määrännyt esitutkinnan lopetettavaksi, koska asiassa ei ole tapahtunut rikosta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.