vaaleat+ahmanpennut+Ranua

Pesässä emon vieressä näkyy kaksi vaaleaa ahman poikasta. Ahman poikaset syntyvät vaaleina. Kuva: Outi Saarinen/RanuaZoo

Ranuan eläinpuistossa koettiin viime viikonloppuna yllätyksen hetkiä. Ahmojen ruokintaa seurannut eläintenhoitoharjoittelija sai kameralla ikuistettua ulkokatoksessa emonsa vierellä kaksi vaaleaa hahmoa

Ahmanpennut syntyvät vaaleina ja vain reilun 100g:n painoisina. Normaalisti helmi-maaliskuulla penikoiva ahma kaivaa pesäpaikakseen lumiluolan. Batsikin siirsi pian pentunsa maanalaiseen pesäluolaan, jossa pennut ovat paremmin säältä suojassa. Nyt syntyneet pennut ovat vanhempiensa ensimmäiset. Pentujen emo on 9-vuotias JärvZoosta Ruotsista Ranualle muuttanut Batsi. Isänä pennuilla on v. 2007 Moskovan eläintarhassa syntynyt Rasputin. Edellisen kerran ahmanpentuja on syntynyt Ranuan eläinpuistossa vuonna 2003.

Ahma luetaan Suomessa uhanalaisiin lajeihin ja niitä on maassamme n. 200 yksilöä. Ranuan eläinpuiston ahmat kuuluvat Euroopan eläintarhojen ja akvaarioiden liiton EAZA:n ahmojen suojelu- ja lisäännyttämisohjelmaan. Nyt syntyneet ahmanpennut ovat perimältään arvokas lisä Euroopan eläintarhojen ahmakannalle, sillä niiden isän emä on peräisin Venäjän Murmanskista edustaen luonnon ahmakantaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi