tp_sleiman

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Libanonin presidentti Michel Sleiman tarkastavat kunniakomppaniaa. Presidentin oikealla puolella pataljoonan komentaja everstiluutnantti Kari Nisula. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarkasti YK:n UNIFIL-operaatioon osallistuvan suomalaisen kriisinhallintajoukon yhdessä Libanonin presidentin Michel Sleimanin kanssa Etelä-Libanonissa keskiviikkona 12. maaliskuuta 2014.

Operaatiossa palvelee noin 350 suomalaista rauhanturvaajaa.  Suomi on toiminut viime marraskuusta alkaen suomalais-irlantilaisen pataljoonan johtovastuussa At Tirin alueella.

Presidentti Niinistö tutustui pataljoonan toimintaan ja leiriin sekä vartioasemiin Libanonin ja Israelin välisellä rajalinjalla.

Lisäksi presidentti Niinistö tapasi UNIFIL:in komentajan, kenraalimajuri Paolo Serran sekä suomalaisia ja irlantilaisia rauhanturvaajia.

”Rauhanturvaajat ottavat selvästi työnsä hyvin vakavasti ja ovat siihen sitoutuneita. Tilanne täällä on vaativa, pitää osata hyvin laaja-alaisesti ehkäistä sitä, että tunteet alkaisivat kuohua. Rauhanturvaajien työ on sensitiivistä, ” presidentti Niinistö sanoi.

Suomi on osallistunut UNIFIL-operaatioon kolmeen otteeseen vuodesta 1982 lähtien. Libanonissa on palvellut neljällä vuosikymmenellä noin 12 000 suomalaista rauhanturvaajaa. Nykyisessä operaatiossa YK:n rauhanturvaajat valvovat Libanonin ja Israelin välistä jakolinjaa sekä tukevat Libanonin asevoimia ja avustavat paikallista väestöä.

Libanonin presidentti Michel Sleiman otti presidentti Niinistön vastaan At Tirissä ja osallistui pataljoonan kunniaosaston tarkastukseen. Presidentit kävivät lyhyen keskustelun tarkastuksen yhteydessä.

Presidentit tapaavat uudelleen Beirutissa torstaina 13. maaliskuuta, jolloin käydään viralliset kahdenväliset keskustelut. Presidentit keskustelevat mm. Suomen ja Libanonin välisistä suhteista sekä Syyrian kriisin alueellisista vaikutuksista. Työvierailun ohjelmassa on lisäksi tapaamiset parlamentin puhemiehen Nabih Berrin sekä pääministeri Tammam Salamin kanssa.

Presidentti Niinistö palaa Suomeen perjantain vastaisena yönä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.