tp-sleiman3-2

Presidentti Sleiman ja presidentti Niinistö keskustelivat suomalaisten tukikohdassa keskiviikkona 13. maaliskuuta. Viralliset keskustelut olivat torstaina 14. maaliskuuta Beirutissa.Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Syyrian tilanne ja sen alueelliset vaikutukset olivat esillä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Libanonin presidentin Michel Sleimanin Beirutissa torstaina 13. maaliskuuta 2014.

Keskustelussa puhuttiin Syyrian pakolaisvyöryn aiheuttamasta taloudellisesta ja yhteiskunnallisesta paineesta Libanonille. Presidentti Niinistö sanoi Libanonin pakolaistilanteen olevansa vertaansa vailla ja erittäin tukala. Molemmat presidentit painottivat poliittisen ratkaisun tärkeyttä Syyrian sisällissodan lopettamiseksi.

Suomi on tähän mennessä myöntänyt humanitaarista apua Syyrian kriisin alueellisiin vaikutuksiin 28,3 miljoonaa euroa, mistä osa kanavoituu Libanoniin. Lisäksi viime viikolla Suomi ilmoitti yhteensä 8 miljoonan euron lisäavusta Libanonille Maailmanpankin ja Unicefin hankkeiden kautta.

Presidentti Sleiman kiitti Suomea tuesta sekä panoksesta rauhanturvaamisessa.

Kahdenvälisten keskustelujen jälkeen ohjelmassa oli libanonilais-suomalaisen ystävyyden puun istutus sekä presidentti Sleimanin tarjoama lounas. Presidentti Niinistöllä oli tapaamiset myös parlamentin puhemiehen Nabih Berrin sekä pääministeri Tammam Salamin kanssa.

Presidentti Niinistö vierailee Libanonissa 11.-13. maaliskuuta. Matkan aluksi tasavallan presidentti tarkasti YK:n UNIFIL-operaatioon osallistuvan suomalaisen kriisinhallintajoukon Etelä-Libanonissa. Operaatiossa palvelee noin 350 suomalaista rauhanturvaajaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.