Kuopion kuntatekniikkaliikelaitos on aloittanut katujen puhdistuksia katuverkostolla. Pysäköintiä rajoittavia merkkejä on lisätty katujen varsille.

Pysäköintikieltoja on asetettu Kuopiossa kaduille jäästä ja polanteista puhdistettaviin kohteisiin. Väärin pysäköityjen autojen siirtopaikat löytyvät kaupungin verkkosivuilta kohdasta siirrot ja rengaslukot. Autoilijoiden kannattaa tarkistaa lisämerkkien selitykset. Pysäköintikieltoalueilta autot siirretään autonomistajan kustannuksella pois puhdistuksen tieltä.

Osa hiekotushiekasta lähtee polanteiden poiston mukana. Myös suolaliuosta on alettu levittää kaduille. Katujen kastelulla pyritään ehkäisemään pölyämistä.

Sääolosuhteita seurataan jatkuvasti. Luvassa oleva pakkasjakso määrittelee tarkemmin hiekanpesun ajankohdan. Työhön ryhdytään kuitenkin mahdollisimman pikaisesti pakkasjakson muuttuessa keväiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.