54765435654

Kuva: AnnArt

Vanhempainliiton toiminnanjohtaja, hallintotieteen ja teologian maisteri Tuomas Kurttila on Suomen seuraava lapsiasiavaltuutettu. Valtioneuvosto nimitti Kurttilan virkaan 43 hakijan joukosta torstaina 13. maaliskuuta. Hän aloittaa työssään Jyväskylässä 1.5.2014. Nimityksen esitteli peruspalveluministeri Susanna Huovinen.

Vuonna 1978 syntynyt on toiminut aiemmin mm. valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan pääsihteerinä.  Hän on lapsiasiavaltuutetun tukena toimivan lapsiasianeuvottelukunnan pitkäaikainen jäsen.

Valtioneuvosto arvosti nimityksen perusteluissa Kurttilan työkokemuksen lisäksi hänen monipuolisista luottamustehtävistä saatua kokemustaan ja sidosryhmätuntemustaan.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula on tyytyväinen, että uuden valtuutetun nimittäminen eteni ripeästi.

– Tuomas Kurttila on pitkäaikainen yhteistyökumppanini. Hän on vuosien mittaan monin tavoin tukenut lapsiasiavaltuutetun työtä.  Hän tuntee lapsen oikeudet sekä lapsi- , nuoriso ja perhepolitiikan kokonaisuuden sekä rohkenee ottaa asioihin kantaa itsenäisesti. Luotan hänen edellytyksiinsä jatkaa lapsiasiavaltuutetun työtä ja johtaa verkostoissa, sanoo työnsä huhtikuun lopussa jättävä Maria Kaisa Aula.

Tuomas Kurttila oli mukana kirjoittajana uutta kasvatuskeskustelua pohjustaneessa lapsiasiavaltuutetun, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Suomen vanhempainliiton yhteisjulkaisussa “10 kysymystä kasvatuksesta” (2011)

Hän kirjoitti lapsiasiavaltuutetun kanssa yhteisen kolumnin lapsen oikeuksien päivän edellä vuonna 2011 otsikolla “Lasten parempi arki on sinusta kiinni”.

Lapsiasiavaltuutetun Nuorten neuvonantajien ryhmä pääsee keskustelemaan uuden valtuutetun kanssa jo huomenna perjantaina videoneuvotteluyhteydellä.  Ryhmä kokoontuu Jyväskylässä ja siihen kuuluu 20 nuorta eri puolilta Suomea.

Twitterissä Tuomas Kurttila (@TuomasKurttila) esittäytyy kansalaisaktiivina, isänä ja Vanhempainliiton toiminnanjohtajana.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.