Emma ja Onni ovat vuonna 2013 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Emman sai ensimmäiseksi nimekseen 445 tyttöä ja Onni annettiin etunimeksi 431 pojalle.

Emman jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Aino, Aada, Venla ja Sofia. Pojille useimmin annetut etunimet Onnin jälkeen olivat Elias, Leo, Oliver ja Eetu.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Olivia ja Aino. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Johannes, Olavi, Mikael ja Onni.

Ruotsinkielisten lasten etunimistä Ellen ja Emil suosituimmat

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Ellenin sai nimekseen 32 tyttöä ja Emilin 57 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Emma, Ida, Elin ja Minea. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Elias, Benjamin, Anton ja Liam. Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Elisabeth, Linnea ja Alexandra. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Emil, Erik, Johannes ja Karl.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 59 710 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 29 097 tyttöä ja 30 613 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 51 741 ja ruotsinkielisiä 3 525. Kaikkiaan lapsia syntyi 60 410.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Viime vuoden 50 suosituinta nimeä ja muita nimitilastoja on internetissä osoitteessa www.vrk.fi kohdassa Tilastot -> Nimet.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.