dipoli1_600

Otaniemen kampusalue, Espoo. Dipoli. Kuva: MV/RHO Saara Vilhunen 2007

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) ja Aalto-yliopisto kiinteistöt ovat tänään allekirjoittaneet kauppakirjan Dipolin myymisestä. Kauppahinta oli kahdeksanmiljoonaa viisisataatuhatta (8.500.000) euroa.

Dipoli-talon myymisestä on käyty keskusteluja jo TKY:n edustajistossa vuodesta 2005 lähtien. Kaupan esisopimuksen rauettua vuoden 2012 lopussa AYY:n edustajisto valtuutti kokouksessaan 28.2.2013 hallituksen ja taloustoimikunnan jatkamaan ostajaehdokkaiden etsimistä Dipolille. Kiinteistön myyntiä edistämään perustettiin neuvottelukunta, joka on käynyt aktiivisia neuvotteluja Aalto-yliopistokiinteistöjen kanssa koko vuoden ajan. AYY:n edustajisto hyväksyi Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n tarjouksen kokouksessaan 19.12.2013.

”Mahtavaa, että tämä pitkä prosessi on nyt saatu päätökseen. Uskon, että uuden omistajan myötä Dipolista tulee entistä tärkeämpi osa kampusta” sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu.

Yksi AYY:n edeltäjäylioppilaskunnista, Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta (TKY), rakennutti Dipolin ylioppilaskuntatalokseen Vanhan Polin seuraajaksi, kun Teknillinen korkeakoulu siirtyi Espoon Otaniemeen. Arkkitehtikilpailujen jälkeen talon suunnittelivat Raili ja Reima Pietilä. Dipolin peruskivi muurattiin 12.3.1965 ja talon vihkiäisiä vietettiin 29.9.1966. Vuonna 1968 Dipolin eteen pystytettiin Reijo Perkon suunnittelema avautuva ja sulkeutuva Käpy-taideteos. 1990-luvulta lähtien talo on ollut vuokrattuna Teknilliselle korkeakoululle (TKK) ja sittemmin Aalto-yliopistolle koulutus- ja kongressikeskukseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.