Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa Espanjassa surmatun suomalaisen Jenna Lepomäen murhaa koskevassa asiassa. 

Lepomäki surmattiin Espanjassa kesällä 2011, minkä jälkeen teosta epäiltynä pidätettiin suomalaiset Joona Hasselqvist ja Joel Lilo. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehet elokuussa 2012 murhasta ja eräistä muista rikoksista elinkautiseen vankeusrangaistukseen.  

Turun hovioikeus muutti lokakuussa 2013 rangaistusta siten, että Hasselqvist tuomittiin taposta ja eräistä muista rikoksista yhteiseen 12 vuoden vankeusrangaistukseen. Lilo tuomittiin yhteiseen kuuden vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa avunannosta tappoon.  

Valituslupaa KKO:sta hakivat syyttäjien lisäksi uhrin oikeudenomistajat. Valituslupahakemuksissa oli kysymys muun muassa siitä, oliko Lilo syyllistynyt tekoon tekijäkumppanina vai avunantajana ja siitä, oliko teko tehty vakaasta harkinnasta ja siten arvioitava murhaksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.