olkiluoto+1

Olkiluodon ykkösreaktoria huolletaan lauantaina. Kuva: Hannu Huovila / TVO

Lauantaina 15. maaliskuuta Olkiluoto 1 -ydinvoimalaitosyksiköllä toteutetaan huoltoseisokkia vaativa ulospuhallusjärjestelmän säätöventtiilin asennonosoittimen vaihdostyö.

Laitosyksikön reaktorin tehon lasku aloitetaan 15. maaliskuuta klo 3.00, ja sähkön tuotanto katkeaa noin klo 6.00. Aikataulun mukaan laitosyksikkö palaa tuotantoon samana päivänä klo 15.00, ja täydelle teholle päästäneen sunnuntaina 16. maaliskuuta aamuyöllä.

Reaktorin suojarakennuksessa sijaitsevan ulospuhallusjärjestelmän tehtävänä on huolehtia reaktorin ylipainesuojauksesta ja jälkilämmönpoistosta, kun turbiini ja lauhdutin eivät ole käytettävissä. Laitosyksikön normaalin käynnin aikana järjestelmä on toimintavalmiudessa.

Korjaustyöllä ei ole vaikutusta ydinturvallisuuteen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.