Pikkujoulujen jatkojen jälkeen kadonneen Arto Ruokosen ruumis löytyi perjantaina Vantaanjoesta.

Helsinkiläinen raitiovaununkuljettaja Arto Ruokonen, 30, katosi itsenäisyyspäivän vastaisena yönä. Mies oli viettänyt työporukan pikkujouluja ensin Ravintola Kaisaniemessä. Viimeisen kerran Ruokonen nähtiin yökerho DTM:ssä, joka on Mannerheimintiellä aivan Helsingin keskustassa.

Ruokosen työtoverit ja ystävät eivät tyytyneet viranomaisten tekemiin etsintöihin, vaan aloittivat omat etsinnät muun muassa Kaisaniemessä. Katoamisesta ja etsinnöistä on uutisoitu useaan otteeseen myös Iltalehdessä.

Kuitenkaan edes ruumiskoiran ja sukeltajan saaminen avuksi ei tuottanut tulosta. Katoaminen ratkesi viimein eilen iltapäivällä, kun poliisi sai ilmoituksen ruumiista, joka oli Vantaajoessa Oulunkylän kohdalla. Ruokosen ystävä Jörgen Jensen kuuli kadonneen löytymisestä myöhemmin illalla.

– Joku koiran ulkoiluttaja oli löytänyt Arton, ystävä kertoo saamistaan tiedoista.

Poliisi vahvisti perjantai-iltana Iltalehdelle, että Vantaanjoesta on löytynyt miehen ruumis neljän aikaan perjantaina iltapäivällä.

Ystävät etsivät

Jensen on etsinyt ystäväänsä lähes tauotta tähän asti.

– Aluksi meitä oli kymmenkunta, mutta kun Reino Savukoski tuli ruumiskoiran ja veneen kanssa mukaan, meitä on ollut noin viisi etsijää. Meidän piti ensi viikolla saada Savukoski takaisin ruumiskoiran kanssa.

Vaikka ystävän kuoleman vahvistuminen on surullinen asia, Jensen kertoo olevansa myös helpottunut. Hän kertoo käyttäneensä kaiken vapaa-aikansa ystävien kanssa kadonneen etsimiseen.

– Iso kivi tippui nyt harteilta. Kyllä tämä oli helpotus.

Jenseninin tietojen mukaan asiassa ei epäillä rikosta.

Iltalehti ei ole lauantaina tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta.

Kaukana katoamispaikasta

Arto Ruokonen nähtiin viimeisen kerran elossa Helsingin keskustassa.

Siihen nähden vainaja löytyi varsin kaukaa. Jensen pohtiikin, olisiko Ruokonen lähtenyt kävelemään tyttöystävänsä luokse.

Ruokosella oli tapana tehdä pitkiä kävelylenkkejä muun muassa Hermannin, Arabian ja Sörnäisten rantateitä pitkin, ja siksi päätös yöllisestä kävelystä ei olisi ollut mitenkään tavatonta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.